Page 6 - Mustafa Baş KUR’AN-I KERİM’İN MADDİ VARLIĞI
P. 6
İÇİNDEKİLER
ÖNSÖZ ........................................................................................9
KUR’AN-I KERİM ÜZERİNE ...................................................15
AÇILIŞ .......................................................................................31
MEAL ÇALIŞMALARI, KİTAP VE SUHUF KAVRAMLARI ....37
Değerlendirmeler .................................................................................50
YAHUDİ VE İSLAM GELENEĞİNDE “KİTAP”
KAVRAMINA KARŞILAŞTIRMALI BİR DEĞERLENDİRME ..71
Giriş ......................................................................................................71
1. Yahudi Dinî Geleneğinde Ktav ...................................................72
2. İslam Geleneğinde Kitâb Kavramı..............................................81
Kaynakça ..............................................................................................85
KUR’ÂN’IN KELİME SEÇİMİNDEKİ TİTİZLİĞİ ..................89
1. Küfür .................................................................................................92
1.1-Küfr-ü inkâr ...................................................................................96
1.2- Küfr-ü cuhûd .............................................................................97
1.3- Küfrü’l-muânede (inatçının küfrü) ........................................97
1.4- Küfr-ü nifak (münafığın küfrü) ..............................................98
2 Hidayet-Dalâlet ...............................................................................100
2.1. Nazari bilgilerde dalalet ..........................................................105
2.2. Ameli ilimlerde dalalet ...........................................................105
3. Salat ................................................................................................112
4. Kitap ................................................................................................117
4.1. Vahiy .........................................................................................119
4.2. Amel defteri .............................................................................121
4.3. Levh-i Mahfûz .........................................................................121